אם הגעתם עד לכאן ואתם מתעניינים בפיתוח אתרים כנראה שאתם מחפשים איך לקדם את העסק/מיזם שלכם וכאן אנחנו רוצים להסביר לכם מה זה אומר פיתוח אתרים..
פיתוח אתרים מתייחס ליצירה,בנייה ותחזוקה של אתרים.
עיצוב אתרים, פרסום באינטרנט, תכנות אתרים וניהול מסדי נתונים. זוהי יצירה של אפליקציה שפועלת דרך האינטרנט, כלומר אתרים.
טיפה על עולם אתרי האינטרנט:
אתר אינטרנט הוא אוסף של דפי אינטרנט נגישים לציבור, מקושרים זה לזה, החולקים שם דומיין יחיד. ניתן ליצור ולתחזק אתרים על ידי אדם, קבוצה, עסק או ארגון כדי לשרת מגוון מטרות.
ביחד, כל אתרי האינטרנט הנגישים לציבור מהווים את ה-World Wide Web.
למרות שלפעמים הוא נקרא "דף אינטרנט", הגדרה זו שגויה, מכיוון שאתר אינטרנט מורכב ממספר דפי אינטרנט.
ואנחנו כאן להסביר
אתרי אינטרנט מגיעים במגוון כמעט אינסופי, כולל אתרי חינוך, אתרי חדשות, אתרי פורנו, פורומים, אתרי מדיה חברתית, אתרי מסחר אלקטרוני וכן הלאה. הדפים באתר הם בדרך כלל שילוב של טקסט ומדיה אחרת. עם זאת, אין כללים המכתיבים את צורת האתר.
אדם יכול ליצור אתר אינטרנט של רק תמונות שחור-לבן של ורדים, או המילה "חתול" המקושרת לדף אינטרנט אחר עם המילה "עכבר". עם זאת, אתרים רבים עוקבים אחר דפוס סטנדרטי של דף בית המקשר לקטגוריות ותוכן אחרים באתר.
דף הבית (או פשוט "בית") מייצג את העמוד הראשי של האתר עצמו. לעתים קרובות, דף הבית הוא מעין "מרכז" שממנו ניתן לגשת לכל שאר הדפים. דף אינטרנט פנימי שאליו מקושרים מספר דפים אחרים במבנה קוהרנטי (כגון קטגוריה ספציפית של נושאים) נקרא במקום "דף אב".
כל עמוד הוא מסמך HTML בודד, וכולם מחוברים באמצעות היפר-קישורים (או פשוט "קישור") אותם ניתן לשלב בסרגל ניווט לנוחות השימוש.
סרגל הניווט מוצג בכל עמוד ולא רק בדף הבית, ומאפשר למשתמש לעבור במהירות על פני מבנה האתר הראשי.
קטע חשוב נוסף ברוב האתרים הוא הכותרת התחתונה, שהיא קטע נוסף שחוזר על עצמו שנמצא בתחתית כל עמוד. בדרך כלל הכותרת התחתונה מכילה קישורים חיצוניים המפנים לאתרים דומים ומשאבים חיצוניים אחרים, יחד עם מידע חיוני נוסף כגון כתבי ויתור, קישורים לתנאי השירות, מדיניות פרטיות ודפי יצירת קשר, וכן הכתובת הפיזית של החברה שבבעלותה האתר.
אתרי אינטרנט מתארחים בשרתים ודורשים ביקור בדפדפן אינטרנט כגון Chrome, Firefox או Internet Explorer (במחשב או במכשיר נייד).
ניתן לגשת לאתר ישירות על ידי הזנת כתובת ה-URL שלו או על ידי חיפוש במנוע חיפוש כמו גוגל או בינג.
במקור, אתרי אינטרנט סווגו לפי הדומיינים ברמה העליונה שלהם. כמה דוגמאות כוללות:
אתרי סוכנות ממשלתית = .gov
אתרי מוסדות חינוך = .edu
אתרים של ארגונים ללא מטרות רווח = .org
אתרים מסחריים = .com, co.il
אתרי מידע = .info
למרות שהרחבות הדומיינים ברמה העליונה עדיין קיימות, הן אומרות מעט על התוכן בפועל של אתר אינטרנט. באינטרנט של ימינו, סיומת ".com" היא ללא ספק הדומיין הפופולרי ביותר, יחד עם הרחבות רבות אחרות ספציפיות למדינה (.it, .de, .co.uk, .fr, co.il וכו').
האתר הראשון נוצר בשנת 1990 על ידי טים ברנרס-לי, פיזיקאי בריטי ב-CERN. 3 שנים מאוחר יותר, ב-1993, הודיעה CERN שכולם יכולים לגשת לאינטרנט ולהשתמש בו בחינם.