הגעתם עד כאן ואתם בוחנים את כל האפשרויות לפיתוח אפליקציה, ושמעתם המון על פיתוח בשיטת Cross Platform, רצינו שתדעו שאחת השפות הטובות ביותר שנולדו בשנים האחרונות היא לא אחרת מflutter.
אז בטח אתם שואלים מדוע אנשים בוחרים לפתח בCross Platform ומה החסרונות שלה ,אז אנחנו כאן לעשות סדר.
מה זה בעצם flutter?
flutter הגיעה לעולם בשנת 2017 , השפה שבה מפתחים היא dart , שפה ייחודית שנוצרה על ידי Google .
flutter נותנת אפשרות לפיתוח במקור קוד אחד ולקבל תוצר רחב של מספר פלטפורמות :
Android, iOS, Google Fuchsia, Web Platform, Linux, macOS, Windows.
טיפה פרטים על תעשיית האפליקציות
תעשיית האפליקציות לנייד פורחת. בשנת 2021, משתמשי סלולר הורידו 230 מיליארד אפליקציות סלולריות למכשירים שלהם, ובשנת 2025, הוצאות האפליקציות צפויות להגיע ל-270 מיליארד דולר. עם זאת, זה לא קל לשכנע אנשים להוריד ולהשתמש באפליקציה שלך בהסתכלות על התחרות העזה בשוק.
נכון לעכשיו, לחנות Google Play יש יותר מ-3.3 מיליון אפליקציות בחנות שלה, בעוד שבחנות האפליקציות של אפל יש למעלה מ-2.1 מיליון. זה אומר שעכשיו חשוב יותר מתמיד לחשוב היטב על איך האפליקציה שלך צריכה להיראות ולעבוד אם אתה רוצה שהיא תצליח.
האם לבחור בפיתוח native או cross-platform?
זה עשוי להיות מתאגר אם להחליט לפתח בCross-Platform או בפיתוח Native מכיוון ששתי הטכנולוגיות הללו מובססות ויעילות.
לפיכך, הדרישות האישיות שלך וקנה המידה של הפרויקט הם שיקולים מרכזיים בעת ביצוע בחירה סופית.
פיתוח Cross-Platform
כאשר אפליקציות מקוריות עובדים על פלטפורמה נתמכת אחת בלבד, אפליקציות Cross-Platform מתוכננים במיוחד לרוץ על מספר מערכות. כך, ניתן להתקין אפליקציה אחת ולהשתמש בה באנדרואיד וב-iOS או בכל פלטפורמה אחרת שתצטרכו להוסיף.
Javascript, C# ו-Dart הן לרוב שפות תכנות המשמשות לפיתוח אפליקציות חוצות פלטפורמות, יחד עם טכנולוגיות React Native, Xamarin ו-Flutter.
Flutter היא הפלטפורמות הפופולרית ביותר מבין השלוש, מכיוון שהיא משמשת 42% ממפתחי התוכנה (עבור React ו-Xamarin, זה 38% ו-11%, בהתאמה).
להלן כמה מהיתרונות המשמעותיים והסיבות לכך שאנשים בוחרים לפתח אפליקציות מובייל חוצות פלטפורמות.
עלויות נמוכות יותר – עם פיתוח Cross-Platform, צוות הפיתוח צריך ליצור רק קוד אחד של אפליקציה שיפעל על מספר מערכות במקום לפתח אפליקציה עצמאית לכל מערכת.
כמו כן, לא צריך 2 צוותים נפרדים לפרויקט החדש אלא רק אחד שמתמחה בפיתוח בCross-Platform, זה כמובן מוריד את עלויות הפיתוח בממוצע, אפשר לחסוך 30% מהתקציב שלך אם הולכים על פיתוח של Cross-Platform.
חיסכון בזמן – אפליקציות Cross-Platform יכולות לפעול במספר פלטפורמות באמצעות אותו קוד, כך שהמפתחים שלך יכולים לספק אפליקציה מוכנה Cross-Platform הרבה יותר מהר מאשר Native-apps.
הם עשויים להזדקק לזמן נוסף כדי להתאים את האלמנטים כמו ניווט באפליקציה, אבל עדיין, היחס בין זמן פיתוח Cross-Platform בהשוואה לאפליקציות Native-apps הוא מהיר יותר .
פונקציונליות מוגבלת – העלות הנמוכה יותר ומהירות הפיתוח המהירה הרבה יותר של אפליקציות Cross-Platform גורמות למחיר, שכן הפונקציונליות של אפליקציות Cross-Platform נמוכה, למרבה הצער, מאשר אפליקציות Native. ייתכן שגם חלק מהתכונות הייעודיות של Android/IOS לא יהיו זמינות.
הביצועים עשויים להיות גרועים יותר – מכיוון שקוד האפליקציה Cross-Platform עשוי להתאים למערכות והתקנים שונים, הוא דורש יותר עומס כדי לגרום לו לפעול בצורה חלקה כמו אפליקציה מקורית.
בנוסף, שימוש באפליקציה במכשירים שונים עלול לגרום לבעיות תאימות או באגים, ולכן מומלץ למפתחים להקדיש זמן רב יותר לבדיקת האפליקציה.
לסיכום
אפליקציות Cross-Platform הן אידיאליות עבור יישומים פשוטים יותר שצריכים להיות מועברים במהירות או לבנות בתקציב מוגבל.
פיתוח אפליקציות flutter
תודה רבה על פנייתך! נציג מטעמנו יצור עמך קשר בהקדם האפשרי. בנתיים, אנו מזמינים אתכם לצפות בפרויקטים שלנו